Hlavní obsah

V Glasgow zadrželi piloty před letem do USA kvůli alkoholu

Glasgow

Dva piloti americké letecké společnosti United Airlines byli v sobotu zadrženi na letišti největšího skotského města Glasgow. Jsou podezřelí, že před odletem do Spojených států pili alkohol, uvedla agentura AP. Na palubě letadla bylo 141 cestujících.

Foto: Profimedia.cz

Boeing 767 společnosti United Airlines

Článek

Letecká společnost zatčení svých pilotů ve věku 45 a 35 let potvrdila. Skotská policie k tomu uvedla, že oba muži budou pravděpodobně už v pondělí předvedeni před soudce a budou čelit obvinění, že porušili britské předpisy upravující bezpečnost dopravy.

Americká společnost upřesnila, že šlo o let z Glasgow do Newarku, největšího města státu New Jersey. Start letounu se zdržel o deset hodin, protože bylo nutné zajistit náhradní posádku.

K sobotnímu incidentu došlo necelý měsíc poté, co byli na glasgowském letišti před odletem zadrženi a obviněni z podnapilosti dva kanadští piloti letounu kanadské společnosti Air Transat.

United Airlines podobná nepříjemnost potkala už loni v listopadu. Britská policie tehdy obvinila pilota společnosti, že chtěl v podnapilosti pilotovat stroj Boeing 767 se 124 pasažéry a jedenácti členy posádky na palubě.

Reklama

Výběr článků

Načítám