Hlavní obsah

Separatisté na Ukrajině dál pálí z těžkých zbraní, poničili vesnici Solodke

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Doněčtí a luhanští separatisté v neděli pokračovali v ostřelování ukrajinských pozic z těžkých zbraní. Vesnice Solodke u Mariupole čelila patnáctiminutovému ostřelování z kanónových houfnic ráže 122 mm, jeden dům byl při tom zničen. Tajná služba a vojáci také našli sklad výbušnin, které měly být použity k teroristickým akcím.

Foto: Gleb Garanich, Reuters

Ukrajinští vojáci kontrolují auta na silnici u Slavjansku

Článek

Tiskové středisko operace proti separatistům ATO podle Ukrajinské pravdy uvedlo, že za posledních 24 hodin zaregistrovalo 46 případů ostřelování, a to podél celé frontové linie. Vzbouřenci pálili z houfnic ráží 152 mm a 122 mm i z minometů ráže  120 mm, které nasadili v Novotrojickém u Mariupole.

Minomety ráží 82 mm a 152 mm použili ve stejné oblasti ve zničeném Šyrokynu, kde nasadili i obrněný transportér BMP.

Při patnáctiminutovém ostřelování Solodkého zasáhl jeden granát ráže 122 mm rodinný domek v ulici Veteránů. Výbuch ho těžce poškodil, spadla část stěn, popadala skoro veškerá střešní krytina a poničena byla i stáj. Žádný civilista nezahynul.

Příslušníci ukrajinské tajné služby spolu s vojáky objevili na Donbasu úkryt, kde bylo 75 beden s výbušninami, v každé bylo 25 kg trinitrotoluenu.

Sklad byl objeven Marjinské oblasti. Podle tajné služby mělo být 1875 kg výbušnin údajně použito při teroristických útocích naplánovaných k výročí oslav 25 let nezávislosti Ukrajiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám