Hlavní obsah

Šedesátiletý muž zaútočil v rakouském vlaku nožem na dva mladíky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ve vlaku na západě Rakouska zranil v úterý 60letý Němec nožem dvě osoby. Muž byl podle místní policie duševně nemocný a zaútočil, protože se cítil ohrožen mobilním telefonem cestujícího, který seděl proti němu. Uvedla to agentura DPA. Útočník byl zadržen.

Foto: Heinz-Peter Bader, Reuters

Rakouská policie při zásahu

Článek

K útoku došlo kolem 6:35 ráno, když vlak projížděl mezi městy Bludenz a Feldkirch. Zraněnými jsou devatenáctiletý cestující, který utrpěl poranění břicha, a sedmnáctiletý pasažér s poraněním krku. Oba byli hospitalizováni.

Útočník napadl dotyčné krátce před železniční stanicí. Po příjezdu vlaku na nádraží do vagónu vstoupili policisté a s pomocí dalších pasažérů a s využitím pepřového spreje muže přemohli a zatkli.

V sobotu napadl hořlavinou a nožem sedmadvacetiletý útočník cestující ve vlaku ve Švýcarsku. Jedna žena a sám pachatel později kvůli vážným zraněním zemřeli v nemocnici, zranění utrpělo ještě dalších pět lidí včetně šestileté dívky. [celá zpráva]

Rakouská policie vyloučila, že by oba incidenty měly něco společného.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám