Hlavní obsah

Polskou lékařku po několika dnech nepřetržité služby našli mrtvou

Právo, Pavol Minárik

Čtyřiačtyřicetiletá lékařka byla nalezena mrtvá na pohotovosti okresní nemocnice v Bialogardě na severozápadě Polska. Informovala o tom polská média. Podle mluvčího nemocnice pracovala čtyři dny v kuse, její příbuzní však hovoří až o osmi dnech.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Polská televize TVN2 citovala mluvčího nemocnice Witolda Jajszczoka, podle něhož „lékařka zemřela po čtyřech dnech nepřetržité služby“.

„Lékařka nebyla kmenovou zaměstnankyní našeho zdravotnického zařízení, ale pracovala na smlouvu. Oficiální pracovní doba se na ni nevztahovala, protože si ji určovala sama,“ řekl Jajszczok.

Podle příbuzných zesnulé však žena pracovala osm dní. „Nepřetržitě byla v práci a vykonávala anesteziologické zákroky téměř 190 hodin, tedy až do chvíle, kdy ji přišli zavolat k dalšímu pacientovi a našli ji mrtvou,“ řekli příbuzní televizi.

Podle neoficiálních informací zemřela lékařka na infarkt, uvedl deník Fakt. Příčinu smrti má odhalit pitva. Případem se zabývá nejen policie, ale i ministerstvo zdravotnictví a úřad pro dohled nad zdravotnickou péčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám