Hlavní obsah

Dvě letadla mířící do Bruselu nahlásila bomby, poplach už odvolali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel
Aktualizováno

Dvě letadla mířící na bruselské letiště Zaventem nahlásila ve středu navečer možný výskyt bomby na palubách. Obě bez problémů přistála, informoval belgický list La Libre. Podle agentury DPA úřady varování před bombami krátce po jeho vyhlášení odvolaly.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Belgičtí policisté na letišti Zaventem

Článek

Mluvčí belgické federální prokuratury Eric Van der Sypt nedlouho po zveřejnění informace o možném výskytu bomby na palubě dvou letadel označil hrozbu za vážnou. Do pohotovosti byli uvedeni letištní záchranáři.

„Není důvod k panice,“ prohlásil však krátce nato belgický ministr vnitra Jan Jambon s tím, že žádné aktuální nebezpečí nehrozí.

Podle deníku Le Soir belgické bezpečnostní složky kvůli situaci na bruselském letišti aktivovaly blíže nespecifikovaný nouzový plán.

Mluvčí letištní policie podle agentury Reuters ale později řekla, že na letišti je vše v pořádku a výstraha před bombou aktuálně neplatí. Podle agentury DPA, která se odvolává na Červený kříž, výstraha vydaná byla, ale už byla odvolána.

Jedním z letadel, v němž byla hlášena bomba, byl podle žurnalisty Barta Raese, který měl být na palubě, spoj SK4745 letící z Osla. Výbušnina byla údajně hlášena dvacet minut před přistáním.

Druhý stroj letěl ze Stockholmu. Cestující obě letadla po přistání bez problémů opustili.

Letos v březnu spáchali sebevražední atentátníci teroristické útoky na letišti Zaventem a v bruselském metru. Zahynulo při nich 32 lidí. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám