Hlavní obsah

Počkejte na mě! Pasažér obtěžkán zavazadly na ploše dobíhal rolující boeing

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Madrid

Jen těžko uvěřitelný pohled se naskytl zaměstnancům mezinárodního letiště Adolfa Suáreze v Madridu. Pasažér, který nestihl poslední výzvu k nástupu na palubu, seskočil z již uzavřeného nástupního mostu a obtěžkán dvěma zavazadly se jal stíhat rolující Boeing 737.

BEZ KOMENTÁŘE: Cestující dobíhal přes letištní plochu rolující boeingVideo: CC.OO. Ryanair & Lesma Handling

 
Článek

Záběry zachycují, jak si muž nejprve sedá na okraj mostu a bezradně houpe nohama. Po chvíli se ale odhodlává, se dvěma taškami na ramenou se spouští a skáče z třímetrové výšky. Pak se dává do běhu za odjíždějícím letounem a mává na znamení, že na něj zapomněli.

Nadmíru riskantní pobíhání po ranveji největšího letiště ve Španělsku nebylo nedochvilnému muži nic platné; letoun společnosti Ryanair odletěl bez něho a pasažéra teď zřejmě čeká vysvětlování na policii. Zpět do letištní haly muže doprovodili dva zaměstnanci letiště. Zda, případně jaký postih pasažérovi hrozí, zatím není jasné.

Video natočili zaměstnanci letiště a na internet ho umístily španělské odbory. Přidaly poznámku, že za letošní rok se ve Španělsku jedná o sedmý takový případ.

Zkušenosti s podobným případem už irský přepravce Ryanair má, upozornil The Daily Mail. V červnu minulého roku se pokoušel jeho stroj doběhnout italský pár. Dovolená na Maltě se kvůli tomu mladým Italům prodražila o pokutu 1600 liber – tedy 50 600 korun za nedovolený vstup na letištní plochu.

Jak je možné, že se neznámý muž dostal až na letištní plochu, není jasné. Mluvčí Ryanairu konstatoval, že šlo o „narušení bezpečnosti“.

Reklama

Výběr článků

Načítám