Hlavní obsah

Šéf Evropské komise zrádcům: Malý Mořic čeká

Právo, mcm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jména všech, kdo jej zradili, uchovává předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker zaznamenaná v černém notýsku, jemuž říká Le Petit Maurice – Malý Mořic. Do něj si Juncker během uplynulých 30 let „zaznamenává každého, kdo ho zradil“, potvrdil.

Foto: Eric Vidal, Reuters

Jean-Claude Juncker se koncem června v Evropském parlamentu objal s nejhlasitějším britským euroskeptikem Nigelem Faragem.

Článek

Zároveň dodal, že notýsek není až tak plný, protože lidé „ho zrazují jen zřídka“.

„Nejsem mstivý, ale mám dobrou paměť,“ dodal politik pocházející z Lucemburska.

Notýsek jej provázel po celých 18 let v úřadě lucemburského premiéra. Lidem, kteří na něj útočili, prý říkával: „Buďte opatrní. Malý Mořic na vás čeká.“

Ujistil, že v zápisníku rozhodně chybí jméno britského euro-skeptika a europoslance Nigela Farage. Prý ho respektuje a shledává ho „velmi legračním“.

Farageovi věnoval zvláštní pozornost i kvůli fotografii, na níž se s ním objímá. Vyvracel domněnku, že na fotce pořízené po britském referendu Farage líbá. Prý mu jen šeptal do ucha „něco, co nebylo komplimentem“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám