Hlavní obsah

Policie zadržela dva muže v souvislosti s vraždou kněze v Normandii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Kvůli brutální vraždě kněze Jacquese Hamela v kostele ve městě Saint-Étienne-du-Rouvray v Normandii jsou vyšetřováni dva lidé včetně bratrance jednoho z vrahů, uvedla BBC. Podle pařížské prokuratury byli oba zadrženi v neděli a jsou ve vazbě.

Foto: Reuters TV, Reuters

Jeden z vrahů Abdel Malik Nabir Petitjean

Článek

Třicetiletý Farid K. je bratrancem Abdela Malika Petitjeana, který byl identifikován jako druhý. Zadržen byl pro podezření z podílu na teroristickém činu. Druhým zadrženým je Jean-Philippe Steven J., který je vyšetřován kvůli pokusu odjet v červnu s Petitjeanem do Sýrie.

Petitjeana a jeho komplice Adela Kermiche zastřelili policisté na místě činu, když vyšli na dvůr kostela v Saint-Etienne-du-Rouvray.

Oba byli policii dobře známi. Kermiche v době útoku čekal na soud kvůli pokusu dostat se do Sýrie a Petitjeana znali od červnového pokusu dostat se do Sýrie. Po deseti měsících byl v březnu propuštěn z vazby do domácího vězení a dostal elektronický náramek. Mezi 8.30 a 12.30 však mohl vycházet ven, aby se mohl každý den dostavit na policejní stanici.

Oba byli alžírského původu a přihlásili se k Islámskému státu. Na rozdíl od ostatních útočníků neměl Petitjean nikdy žádné problémy ať už se zákonem, ve škole, nebo problémy psychické. Až do pokusu odjet do Sýrie se u něj nikdy neprojevoval radikalismus. Jeden z jeho známých dokonce uvedl, že byl proti organizaci Islámský stát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám