Hlavní obsah

Uprchlík z Eritreje znásilnil na hřbitově v Německu 79letou důchodkyni

Berlín
Aktualizováno

Devětasedmdesátiletou ženu znásilnil v neděli ráno na hřbitově na severozápadě Německa čtyřicetiletý muž z Eritreje. Dopaden byl hned při činu, uvedl v úterý list Die Welt.

Foto: Novinky

Článek

Křik napadené ženy z Ibbelbürenu zaslechl kolem šesté ráno svědek, který zavolal policii. Policisté dorazili na hřbitov včas, takže mohli okamžitě zadržet pachatele.

Byl jím 40letý registrovaný uprchlík z Eritreje, který žije v Německu od roku 2013. Okamžitě na něj byla uvalena vazba, ve které zůstává.

Napadenou ženu v úterý propustili z nemocnice.

V Německu jde už o několikátý útok spojený s uprchlíky. Po sérii sexuálních útoků během silvestrovských oslav, vyšetřuje policie podobné útoky na hudebním festivalu v Darmstadtu.

V polovině července napadl sedmnáctiletý Afghánec ve vlaku poblíž bavorského Würzburgu sekyrou a nožem cestující. Pár dní nato jednadvacetiletý syrský žadatel o azyl zavraždil těhotnou ženu v jihoněmeckém Reutlingenu. Další útočník postřílel v mnichovském obchodním centru devět lidí.

Podle v úterý zveřejněného průzkumu společnosti GfK považuje přes 80 procent Němců uprchlíky, kteří do země v posledních měsících dorazili, za bezpečnostní hrozbu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám