Hlavní obsah

Ve Francii opravili jednu z černých skříněk zříceného airbusu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Káhira/Paříž

Francouzským odborníkům se podařilo opravit paměťovou jednotku jedné z černých skříněk letadla společnosti EgyptAir, které se v květnu zřítilo do Středozemního moře. S odvoláním na egyptské vyšetřovatele o tom v úterý informovaly světové agentury. V pondělí Francie zahájila vyšetřování havárie jako nehody.

Foto: Reuters TV, Reuters

Jedna z černých skříněk egyptského airbusu

Článek

Letoun spadl v květnu cestou z Francie do Egypta, přičemž zahynulo všech 66 osob na palubě. Skříňku, která zaznamenávala hovory posádky v kokpitu, našly pátrací týmy ve Středozemním moři jako první.

Poté byla vyzvednuta i druhá černá skříňka, která zaznamenává technické parametry letu. Tým egyptských vyšetřovatelů tehdy sdělil, že stejně jako ta první byla i druhá skříňka poškozena.

Odborníkům ve Francii se nyní podařilo opravit jednotku, která zaznamenává technické parametry letu. Odstranit z ní bylo třeba mimo jiné nánosy soli.

Práce na druhé jednotce se záznamem hovoru pilotů začnou "v následujících hodinách", uvedli v prohlášení Egypťané, kteří vyšetřování neštěstí vedou.

Paměťové jednotky z černých skříněk zříceného letadla dorazily do Paříže teprve v pondělí. Po opravě se vrátí do Egypta. Analýzu dat následně provedou laboratoře v Káhiře.

Airbus A320 egyptských aerolinek EgyptAir spadl 19. května na trase z Paříže do Káhiry krátce poté, co opustil řecký vzdušný prostor.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám