Hlavní obsah

Islámský státe, kde jsi? V Marseille se porvali angličtí fotbaloví chuligáni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Marseille
Aktualizováno

Fotbalové mistrovství Evropy ve Francii ještě nezačalo, ale tamní policie už měla napilno. V Marseille v noci na pátek zásahová jednotka pacifikovala skupinu anglických příznivců, která se posilněna alkoholem porvala s místními. Angličané podle deníku The Daily Telegraph kromě jiného skandovali hesla o Islámském státě (IS).

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Marseille se porvali angličtí fotbaloví chuligáni s místnímiVideo: AP

 
Článek

„Islámský státe, kde jsi?“ hulákali Angličané před irským barem v marseilleském Starém přístavu v narážce na obavy francouzských úřadů, že by se fotbalové Euro mohlo stát terčem útoku islámských teroristů. Jiní pro britský server Express vypověděli, že chuligáni dokonce IS vzývali: „Islámský státe, milujeme tě, opravdu milujeme.“

Pak se strhla rvačka a rozšířila se, takže podniky v okolí raději rychle zavíraly. „Seděl jsem u stolu, když mi najednou vyletěl drink z ruky a začalo to. Opravdu nevím, kdo to začal,“ vylíčil jeden svědek.

Foto: Staff/File Photo, Reuters

Angličtí fotbaloví fanoušci v Marseille

Někteří Angličané tvrdí, že byli napadeni jako první. „Nikdo z anglických fanoušků nedělal nic špatného. Několik z nás trochu moc popilo, ale to bylo všechno. Najednou se objevil francouzský gang a zaútočil na nás, házel po nás věci. Museli jsme se bránit,“ vylíčil jeden fanoušek.

Povolali zásahovku

Proti desítkám fanoušků byla nakonec povolána zásahová jednotka, která nasadila slzný plyn. Podle agentury Reuters bylo zraněno šest lidí, dva Angličané a čtyři policisté. Zhruba 30letého muže ze severní Anglie převezli do nemocnice, protože krvácel na hlavě. „Byl sotva při vědomí a ležel v kaluži krve,“ vylíčil britský list.

Evropský šampionát začíná v pátek. Anglie vstoupí do turnaje v sobotu zápasem s Ruskem.

Anketa

Budete sledovat fotbalové mistrovství ve Francii?
ano, dokonce se tam chystám jet
2,2 %
ano, chci vidět co nejvíce zápasů
23,6 %
jen utkání české reprezentace
7,1 %
ne
67,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2548 čtenářů.

Související téma:

Foto: ČTK/AP

Bojovníci Islámského státu v Sýrii. Ilustrační foto

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám