Hlavní obsah

Letiště v Kolíně nad Rýnem vyhlásilo poplach kvůli muži, který obešel kontrolu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolín nad Rýnem
Aktualizováno

Německá policie v pondělí pozastavila všechny spoje z terminálu 1 letiště v Kolíně nad Rýnem/Bonnu. Do zabezpečené části terminálu pronikl muž, který obešel bezpečnostní kontrolu. Policie muže záhy zadržela a identifikovala, šlo zřejmě o spěchajícího pasažéra.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Letiště Kolín nad Rýnem/Bonn pozastavilo všechny letyVideo: Reuters

 
Článek

„Muž byl identifikován a předveden na policejní stanici,“ potvrdila podle serveru Deutsche Welle policejní mluvčí. Opravdu šlo o spěchajícího pasažéra, dvaašedesátiletého Španěla, který se chtěl co nejrychleji dostat k letadlu do portugalského Fara.

Policie ještě před jeho zadržením uvedla, že hledaným je zřejmě spěchající pasažér, který se chtěl z časových důvodů vyhnout kontrolám.

List Kölner Stadt-Anzeiger napsal, že kvůli incidentu byl zřízen krizový štáb. Budovu terminálu prohledali policisté se psy vycvičenými na hledání výbušnin. Letiště oproti původním informacím nepřerušilo provoz kompletně, poplach byl vyhlášen pouze v prvním terminálu. Na druhém terminálu pasažéry odbavovali normálně, upřesnila reportérka Deutsche Welle Elizabeth Schumacherová.

Všem letadlům odbavovaným na terminálu jedna bylo po narušení bezpečnosti nařízeno, aby se vrátila na parkovací místa, a provoz letiště byl přerušen.

Letů do Prahy a zpět se opatření prozatím netýká, podle portálu ruzyňského letiště prg.aero jsou vzájemné spoje plánovány až na večer.

Cestujícím bylo nařízeno, aby zůstali v letadlech na svých místech a vyčkali dalších pokynů. Podle informací agentury DPA o tom informovala mluvčí letiště.

Foto: Profimedia.cz

Letiště Kolín nad Rýnem/Bonn

Letiště Kolín nad Rýnem/Bonn již podobný poplach zažilo v březnu, tehdy byl ale uzavřen terminál dvě. Nakonec se ukázalo, že kontrolní stanoviště obešla policistka v civilu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám