Hlavní obsah

Do Londýna bych teď nejezdila, varuje obávaná vdova Islámského státu

– Londýn

Jedna z nejznámějších britských nevěst džihádu varovala, že Islámský stát v červnu či v červenci chystá teroristické útoky v centru Londýna. Naznačila navíc, že by se měla jejich terčem znovu stát tamní podzemka. Na varovné tweety někdejší punk rockové zpěvačky Sally Jonesové upozornil server The Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Sally Jonesová ještě před tím, než konvertovala k islámu.

Článek

„Abych byla upřímná, nejezdila bych v průběhu června a ani července do centra Londýna. A abych byla úplně upřímná, rozhodně bych tam nejezdila metrem,“ napsala Jonesová přezdívaná paní teror ve svém příspěvku.

„Anglie----> bum :),“ napsala v dalším. Twitter následně její účet zablokoval.

Figuruje na americkém seznamu smrti

Do jaké míry je možné tyto výhrůžky brát vážně, lze těžko soudit, jisté však je, že Sally Jonesová patří k významným verbířkám Islámského státu a podle Daily Mailu je její jméno i na americkém seznamu teroristů určených k likvidaci.

„Paní džihádu“ bývala manželkou klíčového hackera Islámského státu Junaida Hussaina. Toho už si loni mohli Američané ze seznamu smrti škrtnout. Zlikvidoval jej dron.

Související témata:

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Bojovníků Islámského státu je o tisíce méně, tvrdí USA

Konvertovaná muslimka Jonesová na sociální sítě přispívá často a často na ně přidává i své fotky v burce. Momentálně se podle svého tvrzení zdržuje u iráckého Mosulu, kde si prý „užívá léto se synem”.

Reklama

Výběr článků

Načítám