Hlavní obsah

Muž v Rakousku bezhlavě střílel do davu. Tři mrtví a 11 zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nenzing
Aktualizováno

Při střelbě na západě Rakouska v noci na neděli zemřeli tři lidé, dalších 11 osob je zraněných. Informovala o tom agentura APA. Podle policie začal muž po hádce střílet bezhlavě do davu lidí na místě konání venkovního koncertu, pak zbraň obrátil proti sobě.

Foto: ČTK/AP

Rakouští policisté na místě střelby

Článek

Sedmadvacetiletý muž začal střílet v Nenzingu kolem třetí ráno na koncertu, který pořádal motorkářský klub The Lords, uvedl server Voaralberg Online. Mnozí návštěvníci podle něj hledali úkryt v lese, někteří se dostali až na blízkou dálnici.

Podle policie se na parkovišti pohádal střelec se ženou. Když se hádka vyhrotila, vytáhl z vozidla zbraň a odešel na koncert, kde začal pálit do lidí. Dva lidi zabil a jedenáct dalších zranil. Pak se vrátil na parkoviště a zastřelil se.

Foto: ČTK/AP

Rakouští policisté na místě střelby

Ženu, se kterou se  hádal, nepostřelil, uvedl list Kurier.

Motiv činu a vztah pachatele se ženou nebyly v neděli ráno jasné, policisté pokračují ve vyslýchání svědků.

„Přesný průběh události zatím nedokážeme rekonstruovat," řekla televizní stanici ORF policejní mluvčí.   Starosta Nenzingu Florian Kasseroler agentuře DPA sdělil, že podle svědků střelec vypálil asi 30 až 40 ran.

Jeden ze zraněných je v ohrožení života, uvedla APA.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám