Hlavní obsah

Polský strojvedoucí před srážkou vyběhl z kabiny a varoval cestující

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

Záběry z bezpečnostních kamer zachytily duchapřítomnost polského strojvedoucího, který, vědom si nevyhnutelné srážky s porouchaným náklaďákem, aktivoval záchrannou brzdu a běžel varovat pasažéry, aby se připravili na náraz. A možná právě díky tomu nebyl při nehodě, k níž došlo 19. dubna, nikdo zraněn.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Strojvedoucí vyběhl z kabiny těsně před srážkouVideo: AP

 
Článek

„Má rada strojvedoucím zní - buďte opatrní, používejte zdravý rozum a mějte oči otevřené,“ řekl sedmadvacetiletý strojvedoucí Mateusz Szymanski polské televizi TVN. Ví, o čem mluví, podle agentury AP to nebyla jeho první havárie.

Souprava narazila do porouchaného kamiónu cestou z Wagrowiece do Poznani na západě Polska. Než strojvedoucí aktivoval záchrannou brzdu, řítil se vlak ke kamiónu rychlostí okolo 110 kilometrů v hodině.

Dramatické okamžiky zachytila kamera uvnitř vagónu. Samotný náraz pak natočila kamera umístěná za předním sklem kabiny lokomotivy. Video tento týden zveřejnila agentura AP.

Reklama

Výběr článků

Načítám