Hlavní obsah

Policie ve Švédsku vyšetřuje dva žhářské útoky na objekty pro migranty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další dva žhářské útoky proti objektům určeným pro migranty byly v noci na sobotu spáchány ve Švédsku. Oba se naštěstí obešly bez zraněných. Podle agentury AP o tom v sobotu informovala místní policie. Nejprve byli zalarmováni policisté kvůli několika menším požárům v komplexu, který se renovuje jižně od Göteborgu.

Foto: Tt News Agency, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Nejprve byli zalarmováni policisté kvůli několika menším požárům v komplexu, který se renovuje jižně od Göteborgu. Nedlouho poté zničil oheň jednu budovu u obce Klippan, ležící asi 40 kilometrů severovýchodně od Helsingborgu. Všechny požáry byly rychle uhašeny. Policie nezadržela žádné podezřelé osoby.

AP poznamenala, že šlo o nejnovější případy pravděpodobných žhářských útoků ve Švédsku na azylová centra nebo na budovy renovované pro uprchlíky. Po vzedmutí migrační vlny došlo v zemi v posledních měsících k desítkám takovýchto incidentů.

Švédsko, které má 9,8 miliónu obyvatel, přijalo z evropských zemí největší počet migrantů v přepočtu na jednoho obyvatele. Loni tam požádalo o azyl 163 tisíc lidí. Podobné problémy mají i v Německu. V posledním roce a půl se tam kvůli migrační krizi výrazně zvýšil počet útoků na ubytovny pro uprchlíky.

V roce 2014 jich policie zaznamenala zhruba 200, loni jich bylo téměř tisíc. Loni do Německa přišlo 1,1 miliónu migrantů, za první dva měsíce letošního roku 150 000.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám