Hlavní obsah

Kolínská prokuratura dá 10 000 eur za informace o pachatelích sexuálních útoků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolín nad Rýnem

Státní zastupitelství v Kolíně nad Rýnem nabízí odměnu až 10 000 eur (270 000 Kč) za informace, které povedou k dopadení pachatelů silvestrovských útoků zaměřených na ženy. Ve čtvrtek o tom informoval server deníku Kölner Stadt-Anzeiger. Policie už kvůli incidentu přijala 581 trestních oznámení, dvě pětiny z toho jsou kvůli sexuálnímu napadení.

Foto: Oliver Berg, ČTK/AP

Kolínské nádraží, před kterým také došlo k útokům na ženy.

Článek

Vysoká odměna má podle státního zastupitelství motivovat lidi k tomu, aby poskytli úřadům informace o průběhu silvestrovské noci, které by pomohly útočníky identifikovat a usvědčit. Policie zatím vyšetřuje 23 lidí, z toho deset žadatelů o azyl, zatím ale nikoho neobvinila.

Silvestrovským incidentem se ve čtvrtek zabývá také zemský sněm Severního Porýní-Vestfálska. Premiérka Hannelore Kraftová před poslanci řekla, že podporuje tvrdé potrestání pachatelů. Byla však skeptická k tomu, že bude možné pachatele z řad cizinců rychle deportovat z Německa. Velká část podezřelých je z Maroka a Alžírska. Obě země odmítají přijímat zpět své občany.

Kraftová také přislíbila personální posílení policie o 500 lidí. Na rizikových místech v Kolíně nad Rýnem, kde se shromažďuje velké množství lidí, budou podle ní nainstalovány kamery.

Související téma:

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Podle svědků i policie se v centru Kolína nad Rýnem sešlo o silvestrovské noci na tisíc lidí arabského a afrického původu. Z davu se vyčlenily skupiny mužů, kteří obkličovali ženy, sexuálně je napadali a okrádali. V menším rozsahu jsou podobné incidenty hlášeny také z Hamburku, Stuttgartu, Düsseldorfu a z Norimberku.

Reklama

Výběr článků

Načítám