Hlavní obsah

Istanbul ochromil sníh, letiště ruší stovky letů včetně spojů s Prahou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ankara

Tureckou metropoli Istanbul zasypal sníh. Obě mezinárodní letiště čtrnáctimiliónového města byla nucena zrušit stovky letů. Výluka se dotkne i nejméně dvou leteckých spojů s letištěm Václava Havla v Praze. Příval sněhu způsobil chaos také v silniční dopravě, uzavřené zůstaly školy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Istanbul pod sněhemVideo: Reuters

 
Článek

Aerolinky Turkish Airlines zrušily 265 letů na Atatürkovo letiště v Istanbulu a 37 letů na letiště Sabihy Gökçenové. Na toto druhé istanbulské letiště zrušily 34 letů i nízkorozpočtové aerolinky Pegasus Airlines.

Podle mluvčí pražského letiště Lenky Zvolánkové byl ve čtvrtek zrušen jeden let Turkish Airlines do Prahy s příletem v 17:45 SEČ, tudíž se neuskuteční ani odlet z Prahy do Istanbulu v 18:40 SEČ. V pátek ráno pak nepřiletí plánový spoj z Istanbulu do Prahy a zrušen je i následný odlet v 10:00 SEČ.

Foto: ČTK/AP

Sněžení na istanbulském letišti

Raději nevycházejte

Úřad istanbulského guvernéra již ve středu varoval obyvatele města, aby raději nevycházeli na ulici, pokud to není nezbytně nutné. Pro údržbu městských komunikací bylo vyčleněno přes 1000 vozidel na odstraňování sněhu. Sněhové srážky se očekávají až do 2. ledna, uvedl turecký deník Zaman.

Řecko mrzne

Po týdnech relativně jarních teplot zasáhl mráz také Řecko. Prudký pokles teplot ochromil zejména sever země a horské oblasti, kde napadl i sníh. Provoz komplikovaly zledovatělé vozovky, napsala agentura DPA s odvoláním na řecké úřady.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám