Hlavní obsah

Problémy na přejezdech řeší i v Polsku. Kamera zachytila, jak cyklistu smetlo pendolino

Dramatické záběry zveřejnily polské dráhy v rámci kampaně proti řidičům, kteří ignorují výstražná světla a stažené závory na železničních přejezdech. Bezpečnostní kamera zachytila cyklistu, který nedbal varování a chtěl přejet koleje. V tu chvíli ho ale srazilo pendolino polských drah.

Foto: Reuters

Cyklistu v Polsku smetl na přejezdu rychle jedoucí vlak

Článek

Video zachytilo muže na kole, jak objíždí stažené závory a chce přejet koleje ve městě Opolí na jihu Polska. Záběry z 5. listopadu polské dráhy zveřejnily ve středu.

Přesně ve chvíli, kdy se přední kolo cyklisty mělo dotknout železniční koleje, objevilo se pendolino. Muž si soupravy zřejmě vůbec nevšiml. Vlak zachytil přední část kola. Po několika dramatických přemetech zůstal muž na zemi bezvládně ležet.

Místní média uvedla, že šestadvacetiletý muž se při nehodě sice zranil, ale tato poranění nejsou vážná. Lékaři ho dovezli do nemocnice.

Policie mladému muži dala pokutu v přepočtu zhruba 3 400 korun za nerespektování výstražných světel na přejezdu. Testy na alkohol ukázaly, že byl v době nehody střízlivý.

Polská železniční společnost PKP video zveřejnila jako součást kampaně, která má varovat před neopatrností na železničních přejezdech.

„Je důležité, aby všichni účastníci silničního provozu byli na přejezdech opatrní, bez ohledu na to, čím nebo na čem jedou. Toto bylo ponaučení, jak nepřejíždět koleje,“ uvedl Miroslaw Siemieniec, mluvčí železniční společnosti PKP.

Reklama

Výběr článků

Načítám