Hlavní obsah

Ital si za poslání otráveného dopisu Babišovi odsedí 15 měsíců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lublaň
Aktualizováno

Slovinský soud poslal na 15 měsíců za mříže Itala slovinského původu, který loni poslal otrávený dopis českému ministrovi financí Andreji Babišovi. Obvinění z terorismu soud neuznal. Informovala o tom agentura STA.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr financí Andrej Babiš.

Článek

Prokuratura, která požadovala sedmiletý trest, se chce proti verdiktu odvolat.

Pětadvacetiletý student Ivan Cernic byl odsouzen za výrobu a šíření zakázaných látek a padělání dokumentů.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Soudkyně Meri Mikačová však odmítla uznat obvinění z terorismu. Podle ní neexistují důkazy o přímé vazbě mezi Cernicem a skupinou, která se pomocí vyděračské hrozby pokoušela od české vlády získat desítky miliónů korun. [celá zpráva]

Soudkyně se přiklonila k názoru obhajoby, podle níž Cernic „pouze“ obchodoval na černém trhu s chloridem rtuťnatým a jen plnil pokyny klienta, kam má tuto látku poslat.

Cernic je již rok ve vazbě, tato doba se mu započítá do výše trestu.

Kdo látku ministrovi poslal, ovšem Slovinci nesdělili. Policie dříve uvedla, že zabránila skupině, která do toho byla zapojená, v konání dalších akcí. Babiš sám řekl, že může jít o pokus o pomstu někoho z obchodních kruhů, s nímž měl v minulosti problémy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám