Hlavní obsah

V Německu vyhořela další ubytovna pro azylanty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

B erlín

V Německu v noci na pondělí vyhořela další budova, v níž měli najít dočasné přístřeší žadatelé o azyl. Informovaly o tom v pondělí agentura DPA a rozhlas NDR. V azylovém zařízení v Brémách v neděli večer vypukla mezi běženci rvačka. Zranění utrpěli tři lidé.

Foto: Alex Grimm , Reuters

Hasiči prozkoumávají vyhořelý dům (ilustrační foto z jiného požáru).

Článek

Třípatrová budova v obci Boizenburg na Labi ve spolkové zemi Meklenbursko-Přední Pomořansko na severovýchodě Německa byla podle policie v době vzniku požáru prázdná. Škoda na budově, která byla zrovna opravovaná, činí 350 000 eur (9,488 miliónu korun). Příčinu požáru policie zatím nezná, ale podle policie nic nenasvědčuje žhářskému útoku, napsal server týdeníku Der Spiegel.

Německé úřady zaznamenaly letos už téměř 500 útoků na zprovozněné či plánované ubytovny pro migranty, což je oproti loňskému roku téměř třikrát více. Dvě třetiny útoků přitom podle německého ministra vnitra Thomase de Maizièrea provedli lidé z bezprostředního okolí napadených budov bez kriminální minulosti. Většinou jsou motivovány xenofobií.

Foto: Novinky.cz s použitím Mapy.cz

Spolkové země Německa

V Meklenbursku-Předním Pomořansku je to již pátý případ požáru nebo útoku na azylové domy za tři týdny, uvedla rozhlasová stanice NDR. V neděli házeli v Usedomu neznámí lidé zápalné láhve na azylové středisko, kde je patnáct lidí. V Sellinu na Rujáně byl 7. října dům polit neznámou páchnoucí kapalinou. V Laagu po požáru shořela střecha ubytovny.

Rvačka v azylovém domě

V ubytovně pro azylanty v Brémách došlo v neděli ke rvačce, které se zúčastnilo kolem 30 žadatelů o azyl. Lehká zranění utrpěli dva z nich a jeden příslušník ostrahy. Pět účastníků střetu zasahující policisté zadrželi. Proč ke konfliktu došlo, není zatím jasné. V přijímacím středisku ve čtvrti Habenhausen pobývají především mladiství uprchlíci, kteří do Německa dorazili bez doprovodu rodičů.

Reklama

Výběr článků

Načítám