Hlavní obsah

Britská policie našla část šperků z miliardové loupeže v Londýně, sedm lidí zatkla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Sedm mužů bylo v úterý zatčeno při policejních raziích v Londýně a přilehlém hrabství Kent. Jsou podezřelí z podílu na miliardové loupeži v klenotnické čtvrti Hatton Garden. Policie podle serveru BBC během zatýkání zajistila i neupřesněné množství cenností.

Foto: AFP Photo/ British Metropolitan Police, Profimedia.cz

Zloději se k bezpečnostním schránkám provrtali skrze půlmetrovou stěnu.

Článek

Zloději do podzemního bezpečnostního sejfu firmy Hatton Garden Safety Deposit pronikli o Velikonocích. [celá zpráva]

Výtahovou šachtou sešplhali do podzemí, s pomocí brusky a páčidel vylomili dveře a do půl metru široké betonové zdi sejfu vyvrtali díru, přičemž vyřadili z provozu důmyslný poplašný systém. Ukradli šperky a cennosti ze sedmi desítek bezpečnostních schránek. Jejich hodnota se odhaduje na 200 miliónů liber (zhruba 7,5 miliardy korun).

Razii na dvanácti místech v úterý ráno provedlo okolo 200 policistů. Zatkli sedm mužů ve věku 48 až 76 let a na jedné z adres také narazili na tašky s neupřesněným množstvím „předmětů vysoké hodnoty“. Vyšetřovatelé jsou přesvědčeni, že jde o cennosti z Hatton Garden. Domovní prohlídky ještě neskončily, doplnila BBC.

Největší loupež v Británii se stala v Tonbridge jihovýchodně od Londýna v roce 2006. Zloději si tehdy odnesli 53 miliónů liber v hotovosti. Pokus o loupež diamantů za 350 miliónů liber o šest let dříve policie odrazila. Pokud by zlodějům plány nepřekazila, jednalo by se o největší loupež v dějinách.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám