Hlavní obsah

Mezi banány v berlínských supermarketech leželo tři sta kilo kokainu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Celkem 386 kilogramů kokainu mezi dodávkami banánů objevili zaměstnanci 14 supermarketů Aldi v německém hlavním městě Berlíně. Policie uvedla, že drogy měly cenu více než 15 miliónů eur (410 miliónů korun).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jedná se o vůbec největší úlovek kokainu v německé metropoli. Všechny zásilky ukryté mezi banány z Kolumbie byly nalezeny v pondělí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Zřejmě se někde cestou stala logistická chyba,“ uvedl pro agenturu AFP policejní mluvčí Stefan Redlich. Policie se nyní snaží zjistit, kam měly drogy podle plánu směřovat a pro koho byly určeny.

Podobný případ se udál už loni v lednu. Tehdy v jednom z berlínských obchodů našli 140 kilogramů drogy, také v krabicích od banánů.

Totožný případ řešili před měsícem i čeští policisté. Přes sto kilogramů kokainu mezi banány se objevilo v prodejně Lidl na pražské Zbraslavi.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám