Hlavní obsah

Rumunsko vyhostilo sedm cizinců, měli verbovat stoupence islamistů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rumunsko vyhostilo sedm cizinců, kteří měli verbovat stoupence Islámského státu (IS) a teroristické sítě al-Kajdá. S odvoláním rumunskou zpravodajskou službu RSI to v neděli uvedla agentura AFP.

Foto: Reuters

Bojovníci Islámského státu (ilustrační foto)

Článek

Bukurešťský soud nejprve v úterý označil za nežádoucí skupinu šesti osob, z nichž pěti zakázal vstup do země v následujících sedmi letech a jedné po dobu tří let. Ve čtvrtek pak stejný verdikt, ale na dobu deseti let, stihl nejmenovaného tuniského studenta.

Členové této skupiny „vyznávající radikální ideologie teroristických organizací Islámský stát a al-Kajdá” podle sdělení SRI prováděli extremistickou islámskou propagandu a rekrutovali lidi do ozbrojených skupin "v oblastech ovlivněných teroristickým fenoménem".

Státní příslušnost vyhoštěných, kromě tuniského studenta, SRI nesdělila. Ve svém prohlášení pouze uvedla, že všichni byli „zástupci zahraničních obchodních společností”.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám