Hlavní obsah

Berlusconi je nevinen v případu placeného sexu s nezletilou tanečnicí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Italský nejvyšší soud v úterý potvrdil nevinu bývalého premiéra Silvia Berlusconiho v cause Rubygate. Politik podle verdiktu neporušil zákon placeným sexem s nezletilou prostitutkou ani nezneužil svou funkci k ovlivňování pozdějšího vyšetřování.

Foto: Remo Casilli, Reuters

Bývalý italský premiér Silvio Berlusconi

Článek

Soud rozhodoval o tom, zda 78letý Berlusconi porušil zákon během bujarých večírků ve své vile u Milána, kterých se účastnila i tanečnice marockého původu Karima Mahrúgová alias Ruby.

Obžaloba tvrdila, že měla s několikanásobným italským premiérem placený sex v době, kdy jí nebylo 18 let. Soud první instance jej za to v roce 2013 poslal na sedm let do vězení, odvolací soud jej však letos viny zprostil. Nejvyšší soud nyní osvobozující verdikt potvrdil.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Reuters

Silvio Berlusconi a Ruby

Berlusconi se nedopustil nezákonného jednání ani tím, že by zneužil své pravomoci, když se snažil ovlivňovat vyšetřování policie, která podezřívala Mahrúgovou z krádeže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám