Hlavní obsah

Rusko vyslalo na východní Ukrajinu už třináctý konvoj

– Moskva

Na východní Ukrajinu v neděli dorazil nový konvoj s humanitární pomocí z Ruska. Na Donbas dopravil 1800 tun potravin a léků, skripta pro posluchače doněcké univerzity, stavební materiál a další životně důležité potřeby.

Foto: Antonio Bronic, Reuters

Rusko vypravilo na východní Ukrajinu už třináct konvojů.

Článek

Nákladní automobily jsou v Doněcku a Luhansku očekávány v poledne, informovala ruská agentura TASS s odvoláním na mluvčího ruského ministerstva pro mimořádné situace Olega Voronova.

Kolona byla z Ruska vypravena krátce po vyhlášení příměří, které na východní Ukrajině začalo platit o půlnoci místního času (v sobotu 23:00 SEČ).

"Více než 170 nákladních vozidel veze přes 1800 tun humanitární pomoci pro obyvatele Doněcké a Luhanské oblasti," sdělil Voronov. Tři čtvrtiny nákladu tvoří potraviny, dodal.

Související témata

Foto: Profimedia.cz

Kyjev

Foto: STRINGER, Reuters

Průvod demonstrantů v moskvě

Konvoj je již třináctým v řadě. Ukrajina vysílání ruských humanitárních konvojů kritizuje. Podle Kyjeva jde o skrytou podporu separatistů a o doplňování zásob bojových jednotek operujících proti vojákům ukrajinské armády. Ukrajinská i ruská média podala navíc řadu svědectví o tom, že ruská humanitární pomoc se k potřebným dostává jen zčásti, zboží se zmocňují překupníci a prodává se na černém trhu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám