Hlavní obsah

Žádný americký snajpr, nejúspěšnějším odstřelovačem je britský desátník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elitní střelec britského královského námořnictva je nejúspěšnějším vojenským odstřelovačem. Uvedl to list The Sun, podle něhož předčil nejmenovaný desátník počtem zastřelených protivníků i svého kolegu z komanda SEAL americké námořní pěchoty Chrise Kylea, hrdiny filmového hitu American Sniper.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Musí být snajprem s největším počtem odstřelů na světě, i když to není titul, po kterém by toužil a liboval si v něm. Mluvit o tom nebude, pokud ho k tomu někdo přímo nevyzve. Nikdy se nechlubí, ale ani se nestydí. Každý výstřel byl promyšlený a ne nevybíravý. Nezajímají ho počty zabitých,“ popsaly zdroje postoje zmíněného střelce, údajně ženatého muže z jižní Anglie.

Zatímco Kyle má 160 potvrzených „zářezů na pažbě“, jeho britský kolega 173. Armádní zdroje však deníku Sun řekly, že i toto číslo je vzhledem k množství nepotvrzených případů „umírněné“.

Zmíněný střelec má v elitní jednotce královského námořnictva působit už přes deset let a válčil prý jak v Iráku, tak v Afghánistánu. Většinu nepřátel zabil během šestiměsíčního nasazení v Afghánistánu na přelomu let 2006 a 2007. Podle britského listu dokonce zastřelil více než 90 bojovníků Tálibánu v průběhu jediného dne.

Reklama

Výběr článků

Načítám