Hlavní obsah

Lev ukousl ruku zřízenci českého cirkusu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

Lev napadl ve čtvrtek v Polsku zřízence českého cirkusu, který ho právě krmil. Ukousl mu levou ruku a pravou mu vážně poranil. Neštěstí se stalo ve čtvrtek v západopolském městě Kostrzyn nad Odrou, kam český cirkus zavítal během svého turné, uvedl regionální deník Gazeta Lubuska s odvoláním na policii.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační záběr

Článek

Devětatřicetiletý zaměstnanec cirkusu ve čtvrtek po poledni krmil lva a ve chvíli, kdy prostrčil ruce mezi mřížemi, ho šelma napadla. Šlo o zřízence, nikoli o člověka, který prováděl drezuru. Těžce zraněný muž byl převezen do nemocnice v Kostrzynu a později na ortopedické oddělení nemocnice ve městě Gorzów Wielkopolski.

Podle ředitele nemocnice Piotra Debického zraněný prodělal operaci pravé ruky, lékaři ale nevědí, zda se končetinu podaří zachránit.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Levou ruku muž vůbec neměl – ale i kdyby její utrženou část lékaři získali, přišít by ji nemohli. Tkáně by byly pravděpodobně příliš poškozené, uvedl Debicki. Jinak je Čech ve stabilizovaném stavu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám