Hlavní obsah

Ozbrojenci napadli luhanské pohraniční stanoviště, byli odraženi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ozbrojenci se ve čtvrtek pokusili zmocnit strážního stanoviště ovládaného na hranicích s Ruskem ukrajinskou armádou. Asi 40 mužů podle ukrajinské pohraniční stráže zaútočilo z ukrajinské strany hranic v Luhanské oblasti. Vojáci je v přestřelce odrazili.

Foto: Alexander Zemlianichenko, ČTK/AP

Ozbrojená vozidla na ukrajinském stanovišti na silnici mezi Kramatorskem a Slavjanskem

Článek

Na hranici mezi Ukrajinou a Ruskem v Luhanské oblasti přijely ve čtvrtek dvě dodávky plné lidí, kteří se prý zprvu tvářili, že chtějí přejet na ruskou stranu. Pak však muži vytáhli zbraně a vyzvali vojáky, aby se vzdali. Pohraničníci to však odmítli a začali střílet. Útočníci zareagovali použitím zápalných lahví, po chvíli však svou snahu vzdali a odjeli.

Luhanská oblast je jedním z hlavních center proruských separatistů, kteří chtějí dosáhnout odtržení regionu od Ukrajiny. V samozvané luhanské "lidové republice" mají v neděli lidé o tomto kroku hlasovat v referendu. [celá zpráva]

Ukrajinská armáda v současnosti vede na východě země operaci proti ozbrojeným vzbouřencům, kterou Kyjev nazývá "protiteroristickou akcí".

Reklama

Související témata:

Související články

Zeman letos na recepci ruské ambasády nepůjde

Recepce pořádané ruskou ambasádou v Praze k 69. výročí konce druhé světové války se letos prezident Miloš Zeman nezúčastní. Oznámil to jeho mluvčí Jiří...

Výběr článků

Načítám