Hlavní obsah

Knoxová se večer před vraždou se spolubydlící hádala o peníze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milán

Italský odvolací soud, který v lednu zvrátil osvobozující rozsudek v kauze Knoxová, v úterý zdůvodnil svůj verdikt. Američanka Amanda Knoxová a její někdejší italský přítel Raffaelo Sollecito se podle něj dopustili vraždy britské studentky Meredith Kercherové, jelikož se kromě jiného Knoxová se spolubydlící Kercherovou jen pár hodin před vraždou pohádaly kvůli penězům.

Foto: Profimedia.cz

Amanda Knoxová

Článek

Vražda se udála na studentské ubytovně v Perugii v roce 2007. Knoxovou se Sollecitem soud nejprve poslal do vězení na čtvrt století. Po čtyřech letech ale odvolací soud rozhodl o jejich propuštění, a to kvůli chybám při vyšetřování a nedostatku důkazů.

Pak však nejvyšší soud po odvolání žalobců nařídil obnovení stíhání, načež soud v Miláně rozhodl, že Knoxová se Sollecitem vraždili. [celá zpráva]

Na těle měla desítky ran

Ve zprávě o 337 stranách soud v úterý svůj verdikt zdůvodnil. Kromě toho, že se Knoxová s Kercherovou večer před vraždou hádaly kvůli penězům, naznačovala zranění na těle Kercherové, že útočilo víc lidí.

Jediný, kdo v souvislosti s vraždou Kercherové zůstal za mřížemi, je drogový dealer Rudy Guede, soud mu vyměřil trest 30 let. Na polštáři Kercherové se našly otisky jeho prstů. Guede ale tvrdí, že byl v době vraždy v koupelně.

Podle soudu Knoxová se Sollecitem Kercherovou drželi a ohrožovali noži, zatímco ji Guede znásilňoval. Knoxová měla vést „jedinou smrtící ránu”.

Kercherovou našli s prořízlým hrdlem a 40 ranami na těle. Podle vyšetřovatelů byla zavražděna při milostných hrátkách, které se aktérům vymkly z rukou.

Sollecito a Knoxová tvrdí, že se v době vraždy v ubytovně vůbec nezdržovali. Nepamatují si ale, co všechno dělali, protože byli pod vlivem marihuany. Knoxová se po osvobozujícím rozsudku vrátila do USA. Proti opětovnému uznání vinny se odvolala. Očekává se vleklé řízení o jejím případném vydání, pokud soud její vinu potvrdí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám