Hlavní obsah

Prostitutka s HIV mohla na Slovensku nakazit desítky mužů

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Ve slovenském městě Prievidza poskytovala sexuální služby 32letá prostitutka Aďa nakažená virem HIV. Mohla nakazit až několik desítek mužů. Žena skončila ve vyšetřovací vazbě. Okolní nemocnice hlásí, že zájem o testy HIV rapidně stoupl.

Slovenská prostitutka nakažená virem HIV skončila před soudemVideo: TV Markíza

 
Článek

„Zaznamenali jsme zvýšený počet vyšetření na virus HIV,“ potvrdil ředitel bojnické nemocnice Ján Belanský.

Televize Joj na případ upozorňovala několik dní. Žena nakonec v pátek skončila ve vyšetřovací vazbě, rozhodla o tom soudkyně Okresního soudu v Prievidzi. Nyní jí hrozí sedm až dvanáct let vězení.

Podle odborníků však měla policie zasáhnout dřív. „Je to časovaná bomba,“ upozornil advokát Ján Kanaba.

Aďa se živila prostitucí asi pět let. Před časem dostala podmínku za přechovávání drog. Byla jí také nařízena toxikologická léčba. „Ženě byl diagnostikován virus HIV ještě v roce 2006, věděla o tom,“ uvedla mluvčí trenčínské policie Elena Antalová.

Aďa však nadále poskytovala sexuální služby a svým zákazníkům o viru nic neřekla.

Za pohlavní styk si účtovala 50 eur (1370 korun), za orální styk měla taxu 25 eur (685 korun). „Byla kdykoli k dispozici na telefonu. Chodilo k ní hodně chlapů,“ říká známý infikované ženy. „Jsem v šoku. Nevěděl jsem, že je HIV pozitivní,“ dodal.

Virus HIV infikující buňky imunitního systému a poškozující jejich správnou funkci se přenáší zejména při sexuálním styku a krví.
HIV bylo do nedávna považováno za nevyléčitelné, američtí lékaři však v poslední době oznámili dva případy vyléčení. [celá zpráva]
Běžný kontakt s nakaženou osobou nepředstavuje žádné riziko.

Reklama

Výběr článků

Načítám