Hlavní obsah

Princezna Diana dala bulváru Charlesův seznam

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Princezna Diana v roce 1992 předala bulvárnímu listu News of the World telefonní seznam lidí, kteří pracovali pro jejího chotě prince Charlese. Ve čtvrtek to u soudu v Londýně řekl bývalý editor dnes již zrušeného deníku Clive Goodman. Diana to podle jeho slov udělala proto, že hledala spojence proti Charlesovi, s nímž se ten rok rozešla. Informovala o tom stanice BBC.

Foto: Profimedia.cz

Princezna Diana s princem Charlesem

Článek

„Procházela si velice, velice těžkým obdobím. Řekla mi, že chce, abych ten seznam viděl a poznal, kolik lidí pro jejího manžela pracuje ve srovnání s jejími zaměstnanci,“ popsal Goodman u soudu. Dodal, že Diana vedla s Charlesem tvrdý boj a měla pocit, že i jeho spolupracovníci pracují proti ní.

List News of the World zanikl poté, co před třemi lety vyšlo najevo, že jeho redakce odposlouchávala stovky lidí včetně známých osobností. Goodman byl už v roce 2007 odsouzen v souvislosti s nezákonným odposloucháváním.

U soudu ve čtvrtek tvrdil, že seznam, který dostal od Diany, nebyl jediný, který se mu v průběhu let dostal do rukou. Odmítl při tom podezření, že by kontakty získával za úplatu od policie.

Princezna Diana se s Charlesem rozvedla v roce 1996. O rok později zemřela při autonehodě v Paříži i se svým přítelem Dodim al Fayedem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám