Hlavní obsah

V Polsku zadrželi kněze podezřelého ze zneužívání chlapců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

Polská policie v pondělí na jihu země zadržela římskokatolického kněze, který je v Dominikánské republice podezřelý ze sexuálního zneužívání chlapců. Oznámila to agentura AFP s odvoláním na informaci varšavské prokuratury. Kněz, uvedený pouze jako Wojciech G., je v karibském státě stíhán od loňského září kvůli podezření ze sexuálních útoků, jichž se údajně dopustil ve městě Santiago.

Foto: Max Rossi, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Mezinárodní zatykač podle mluvčího prokuratury Dariusze Nowaka obdrželo Polsko minulé úterý. Wojciech G., člen Kongregace archanděla Michaela, byl už dříve církevní vrchností suspendován. Uchýlil se do Polska a s dominikánskými úřady odmítal spolupracovat.

Zadržen byl v domě svých rodičů nedaleko Krakova, nyní ho vyslýchají policejní orgány ve Varšavě.

Podezřelý je i papežský nuncius

Kauza údajně pedofilního kněze vyšla najevo v době, kdy byl kvůli stejnému podezření suspendován bývalý papežský nuncius v Dominikánské republice, polský arcibiskup Józef Wesolowski. Vysoký římskokatolický hodnostář čelí podezření, že na karibském ostrově sexuálně zneužíval mladé chlapce. [celá zpráva]

Vatikán odmítl Wesolowského do Dominikánské republiky vydat, polského arcibiskupa vyšetřují církevní úřady papežského státu.

Reklama

Výběr článků

Načítám