Hlavní obsah

Opilí Rusové se hádali o nejhodnotnější literaturu, skončilo to vraždou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jekatěrinburg

Tragické vyústění měla debata o literatuře, při níž se dvojice Rusů ze zauralského města Irbit vydatně posilňovala alkoholem. Rozmluva vyvrcholila rozepří o tom, zda je hodnotnější próza, anebo poezie. Skončilo to vraždou.

Foto: Profimedia.cz

Debata o literatuře nad alkoholem dopadla tragicky.

Článek

Sešli se v bytě 67leté budoucí oběti minulé pondělí. Byli přáteli, druhý muž, 53letý bývalý učitel, který nyní čelí obvinění, u prvního v minulosti dokonce několik měsíců bydlel.

S přibývajícím množstvím zkonzumovaného alkoholu byla jejich rozmluva stále vášnivější. Vyvrcholila ve chvíli, kdy 67letý hostitel, o němž tamní noviny tvrdí, že trpěl závislostí na alkoholu, prohlásil, že jedinou skutečnou literaturou je próza. Sám také v místním tisku publikoval příběhy, které sepsal.

Host byl ale opačného názoru, podle něj je nejvyšší literární formou poezie. Vyvrátit si to nedal a v jednu chvíli si došel do kuchyně pro nůž a oponenta bodl. Z bytu pak utekl a uchýlil se do domu známého v nedaleké vsi.

Podle policie mu nyní hrozí až 15 let vězení.

Podobný případ se loni na podzim udál v jihoruském Rostově na Donu. Dvojice mužů se tam v obchodě pohádala o výklad díla německého filozofa Immanuela Kanta Kritika čistého rozumu. Pěstní souboj přerostl v útok vzduchovou pistolí, při níž byl jeden muž zraněn. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám