Hlavní obsah

Na Slovensku se utrhl český návěs s činkami, zabil dva lidi

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava

Tragická dopravní nehoda se stala v úterý večer u slovenské obce Hubová v okresu Ružomberok. Českému kamiónu se uvolnil přívěs, přejel do protisměru a čelně narazil do osobního vozu. V osobním voze zemřel 37letý řidič a 57letá spolujezdkyně.

Uvolněný přívěs narazil do auta, dva mrtvíVideo: TVnoviny.sk

 
Článek

Dvě spolujezdkyně ve věku 37 a 66 let sedící na zadních sedadlech utrpěly těžká zranění. „Obě pacientky jsou mimo ohrožení života, jejich stav zůstává nadále vážný,“ cituje server čas.sk mluvčího nemocnice v Ružomberku Valéra Ferka.

Policie u 21letého řidiče z České republiky alkohol nezjistila. Žilinský policejní mluvčí Radko Moravčík potvrdil, že okolnosti nehody policie dál vyšetřuje jako trestný čin usmrcení.

Přívěs byl naložený zařízením pro posilovny. Byly v něm stroje na cvičení, závaží a činky. Kovový náklad ještě zvýšil devastující účinky nárazu.

„Viděl jsem ve zpětném zrcátku, jak přívěs přejel do protisměru, a slyšel jsem náraz. Zastavil jsem a šel jsem k autu, ale neodvážil jsem se podívat dovnitř. To bych se asi úplně složil,“ řekl televizi Markíza roztřeseným hlasem řidič.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám