Hlavní obsah

Smrt princezny Diany se speciálními silami nesouvisí, rozhodla policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Speciální výsadkářské síly SAS britské armády neměly v roce 1997 podíl na smrti Diany, princezny z Walesu. Alespoň pro takové tvrzení neexistují důkazy. V pondělí to podle televize SkyNews oznámili policejní vyšetřovatelé.

Foto: ČTK/AP

Princezna Diana

Článek

„Závěrem vyšetřovacího týmu je, že neexistuje žádný věrohodný či relevantní důkaz, že se taková tvrzení zakládají na nějakém faktu,“ uvedl policejní zástupce Mark Rowley.

Princezna Diana zemřela při autonehodě v tunelu v Paříži, když ujížděla před novináři. Při havárii přišel o život i její přítel Dodi Al-Fayed a řidič vozu Henri Paul. Francouzští vyšetřovatelé shledali, že Paul řídil pod vlivem alkoholu. Al-Fayedův otec později tvrdil, že akci naplánovala britská tajná služba MI6 a choť britské královny princ Philip. Následná zkoumání to nepotvrdila s tím, že řidič neměl auto ve vysoké rychlosti pod kontrolou.

Související téma

Informaci o tom, že za smrtí princezny stojí speciální síly SAS, obdržela policie letos v srpnu. Vyšetřovatelé neuvedli, kdo byl jejím zdrojem. Tvrzení tři měsíce prověřovala sedmičlenná detektivní skupina.

Reklama

Výběr článků

Načítám