Hlavní obsah

Argentinská doga skalpovala osmiletého chlapce

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Argentinská doga zaútočila v neděli na skupinu dětí hrajících si v parku ve slovenském městě Leopoldově. Osmiletého Mateje kousla do hlavy. Chlapec byl vrtulníkem transportován do bratislavské nemocnice a jeho stav je stabilizovaný.

Článek

Děti si hrály v parku na Piešťanské ulici, když mezi ně vběhla rozzuřená argentinská doga a zakousla se Matejovi do hlavy. „Chlapec má závažné skalpační poranění hlavy a stopy po kousnutí po celém těle,“ citoval server topky.sk mluvčí Vrtulníkové záchranné služby ATE Zuzanu Turočekovou. Chlapec je podle ní po operaci ve stabilizovaném stavu, mimo ohrožení života.

Podle dostupných informací pes vyběhl ze dvora rodinného domu přes pootevřená vrátka. Trnavská policejní mluvčí Martina Kredatusová potvrdila, že policie případ vyšetřuje jako ublížení na zdraví.

Argentinská doga ukousla pětiletému chlapci kus tvářeVideo: TV Markíza

Začátkem října zaútočil pes stejné rasy na pětiletého Nikolase v obci Malženice u Trnavy. Argentinská doga tehdy zaútočila na chlapce, který si s ní hrál na dvoře sousedů. Zakousla se mu do hlavy a chlapec se musel podrobit náročné operaci. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám