Hlavní obsah

Tygr Rasputin zabil ošetřovatele před očima návštěvníků zoo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Sibiřský tygr zabil ve čtvrtek před zraky návštěvníků zoo v německém Münsteru svého 56letého ošetřovatele. Šelma se muži zahryzla do šíje, když jí chtěl uklidit venkovní výběh, informoval bulvární list Bild na svém webu.

BEZ KOMENTÁŘE: Tygr Rasputin

 
Článek

Zkušený ošetřovatel, který v zoo pracoval zhruba 20 let, ve čtvrtek odpoledne zrovna čistil výběh, když se na něj zezadu vrhl desetiletý tygr Rasputin a jediným cíleným kousnutím ho usmrtil. „Ošetřovatel neměl šanci, byl okamžitě mrtvý,” konstatoval velitel hasičů Dieter Knaack.

Zvířeti se podařilo proklouznout z klece do výběhu, protože ošetřovatel zapomněl uzavřít průlez mezi oběma prostory. Zpátky dovnitř zvíře vlákali až ostatní ošetřovatelé, které přivolali návštěvníci zoo.

Foto: Profimedia.cz

Tygr Rasputin v zoo v německém Münsteru

Zoologická zahrada byla poté uzavřena a o její personál i návštěvníky se postarali psychologové.

Ošetřovatel nezavřel dveře

Teď vyšetřujeme, proč průchod zůstal otevřený,” řekl policejní mluvčí. Vedení zoo podle něj vychází z předpokladu, že příčinou neštěstí je lidská chyba. Ošetřovatel nejspíš zapomněl uzavřít elektricky ovládaná vrata.

Rasputin, narozený v Lipsku v roce 2003, byl umístěn do münsterské zoo v roce 2005. Od roku 2007 mu tam dělá společnost tygřice Nelly, která se narodila v roce 2005 ve Dvoře Králové. Dobře si spolu rozumí a často si spolu hrají, což je u tygrů neobvyklé, uvádí zoo na svém webu.

V Německu se podobný případ stal už loni, v srpnu tygr sibiřský ze zoo v Kolíně nad Rýnem usmrtil 43letou ošetřovatelku, když jí prokousl hrdlo. Žena také zapomněla zavřít příslušný průlez.

Reklama

Výběr článků

Načítám