Hlavní obsah

Slovenka chtěla podvodem dostat z banky 210 miliónů dolarů

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenská policie pátrá po 37leté Denise Burzové z Trnavy, která se pokusila podvodem připravit švýcarskou banku o neuvěřitelných 210 miliónů dolarů. Na Burzovou byl vydán zatykač.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Slovenská policie. Ilustrační foto

Článek

Slovenská média informovala, že policisté z Národní kriminální agentury zabránili poskytnutí úvěru ze švýcarské banky, který byl založen na podvodu.

„Obviněná tvrdila, že je předsedkyně představenství akciové společnosti, a pokusila se získat ze švýcarské banky úvěr ve výši 210 miliónů dolarů. Smluvní podmínkou k poskytnutí úvěru bylo uhrazení jednorázového poplatku ve výši šest miliónů dolarů na účet banky,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Dobiášová.

„Burzová poslala mailem deset zfalšovaných platebních příkazů. Rovněž bonitu a spolehlivost klienta doložila falešnými dokumenty,“ dodala mluvčí.

Při dvou domovních prohlídkách zajistili policisté notebooky, listiny a razítka. Ženě hrozí za pokus o úvěrový podvod deset až patnáct let vězení. Burzová už v minulosti čelila obvinění z podvodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám