Hlavní obsah

Švýcar je podezřelý, že upálil dvě dcery

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Curych

Švýcarská policie řeší rodinné drama, 44letý otec je podezřelý, že zabil své dvě dcery. Jejich ohořelá těla našli záchranáři v autě na lesní mýtině. Těžce popálený otec, který ležel nedaleko místa tragédie, později v nemocnici podlehl těžkým zraněním, napsala agentura DPA.

Foto: Profimedia.cz

Švýcarská policie

Článek

„Předpokládáme, že muž auto zapálil, řekl v pondělí mluvčí policie v kantonu Sankt Gallen Hanspeter Krüsi.

Otec vyzvedl své dcery ve věku dva a pět let od známé bez vědomí matky, se kterou žili odděleně. Matka zalarmovala polici, která okamžitě zahájila vyšetřování. Brzy poté bylo nalezeno vyhořelé auto u vesnice Grabs. V něm byla ohořelá těla obou dívek.

Policie nyní zjišťuje, zda byly dívky upáleny zaživa, nebo zda byly zapáleny až jejich ostatky.

Muž zemřel v nemocnici

Několik stovek metrů od auta ležel s těžkými popáleninami otec, kterého vrtulník přepravil do nemocnice. Svým zraněním ale ještě v neděli podlehl.

Otec sice měl záznam v trestním rejstříku, ale ne kvůli násilí v rodině, dodal Krüsi pro agenturu SDA.

Tragédie podle DPA připomíná obdobný případ, který se přede dvěma lety odehrál v německém Braniborsku. V srpnu 2011 tam 41letý Dán omámil léky na spaní své dvě dcery ve věku devět a deset let a zaživa je v autě upálil. Loni v červnu mu za to německý soud uložil doživotí. Za Dánovým činem stál spor s matkou dětí o opatrovnictví.

Reklama

Výběr článků

Načítám