Hlavní obsah

V areálu opuštěného bratislavského Parku kultury a oddechu vypukl požár

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Při pondělním požáru v areálu bratislavského Parku kultury a oddechu (PKO) zasahovalo téměř 60 hasičů a 12 hasičských vozů z Bratislavy a Malacek. Požár se rozšířil i na vedlejší budovu, kde jsou umístěny laboratoře Výzkumného ústavu vodního hospodářství.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár areálu bratislavského parku kulturyVideo: Ivan Vilček, Právo

 
Článek

Hořet začalo před třetí hodinou ranní a požár se podařilo dostat pod kontrolu během dopoledne. V okolí se šířil hustý dým.

Při požáru se nikdo nezranil, ale doprava v okolí byla na několik hodin omezena.  Na místo dorazil také ministr vnitra Robert Kaliňák.

Podle předběžných zjištění požár budovy způsobilo vznícení odpadu v bývalé sportovní hale. Požár se následně rozšířil i na okolní budovy. „Hasiči museli ochlazovat a odvětrávat okolní objekty,“ uvedla mluvčí Silvia Jančovičová.

Areál PKO je už několik let uzavřený. Vedení města ho před několika lety prodalo soukromé firmě a souhlasilo s bouráním budov. Po odporu obyvatel slovenského hlavního města investor bourání zastavil a případ se řeší u soudu.

Bratislavský PKO byl v minulosti místem konání koncertů a významných kulturních akcí, jako byla Bratislavská lyra a Bratislavské jazzové dny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám