Hlavní obsah

Slováci začali bourat legendární stadión na Tehelném poli

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava

Do nejslavnějšího slovenského fotbalového stadiónu na Tehelném poli se ve středu zakously bagry. Na místě by měl do dvou let vyrůst moderní fotbalový stánek s kapacitou pro 20 tisíc diváků.

BEZ KOMENTÁŘE: Bourání stadiónu na Tehelném poli v BratislavěVideo: Ivan Vilček, Právo

 
Článek

Šéf slovenského fotbalového svazu Ján Kováčik Novinkám řekl, že dává šanci 50:50, že na novém stadionu se bude hrát obnovená česko-slovenská fotbalová liga.

„Děláme vše proto, abychom přesvědčili českou stranu. Bude záležet na českých klubech, protože na Slovensku je o společnou ligu stoprocentní zájem,“ řekl Kováčik. Do společné ligy by podle Kováčika mohly vstoupit čtyři slovenské kluby.

Hlavní investor nového stadiónu podnikatel Ivan Kmotrík je o obnovení federální ligy přesvědčený. „Federální liga by nám určitě zvýšila návštěvnost,“ řekl Novinkám Kmotrík.

Výstavba nového stadiónu a infrastruktury by měla stát asi 70 miliónů eur (1,8 miliardy Kč).

Foto: Ivan Vilček (Bratislava), Právo

Hrací plochu bývalého stadiónu místo fotbalistů obsadily bagry.

Na stadiónu na Tehelném poli odehrálo reprezentační mužstvo Československa celou řadu památných utkání. Asi nejvýznamnějším byla kvalifikace proti Anglii v roce 1975, v němž Československo vyhrálo 2:1, postoupilo na mistrovství Evropy do Bělehradu, kde získalo titul evropského šampióna. „Vzpomínám na to utkání, ale hlavně se už těším na nový stadion,“ řekl Novinkám střelec vítězného gólu Dušan Galis.

Stadión na Tehelném poli zažil premiéru v roce 1940, kdy Slovan Bratislava remizoval s Herthou Berlín 2:2. V roce 1968 zde Československo odehrálo vítězný zápas proti Brazílii 3:2.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám