Hlavní obsah

Chorvati zachraňovali na moři nezletilé Češky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Split

Chorvatští policisté a záchranáři museli v noci na středu zachraňovat české turistky, které se na Makarské riviéře dostaly do potíží. Jejich nafukovací kajak vítr zanesl na volné moře a ony se nemohly vrátit zpátky. Nezletilé dívky se podařilo najít až po několika hodinách pátrání, uvedl list Slobodna Dalmacija.

Foto: David Ryneš, Yahoo Maps

Článek

Zmizení dívek oznámila česká turistka před jedenáctou hodinou večer na policejní stanici v letovisku Makarská. Ihned se rozjela pátrací akce v nejbližším okolí. Lodě se záchranáři vyrazily z Makarské, z města Milna na ostrově Brač i z ostrova Vis. Dívky objevili až v pět hodin ráno asi dva kilometry od letoviska Sumartin na Brači.

Chorvatská policie v souvislosti s tímto incidentem znovu varovala turisty, aby se nevzdalovali od pobřeží, jestliže nejsou dostatečně vybaveni, a aby zároveň sledovali počasí a povětrnostní podmínky, když se kamkoli chystají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám