Hlavní obsah

Sedmnáct let za vraždu syna, který neuměl korán

Cardiff

Britka indického původu ubila k smrti sedmiletého syna, protože nedokázal zpaměti recitovat korán. Soud Saru Egeovou poslal na 17 let za mříže.

Foto: Jamal Saidi, Reuters

Článek

Podle verdiktu soudu v Cardiffu třiatřicetiletá matka vystavila svého syna dlouhotrvajícímu utrpení. Chlapce bila klackem „jako psa". V bytě, kde v červenci 2010 zůstalo ležet jeho bezvládné tělo, pak založila požár, aby zahladila stopy.

Trest dostala za vraždu a pokus o maření úředního výkonu. Při čtení rozsudku se Sara Egeová zhroutila v slzách. Z lavice obžalovaných jí musel pomoci soudní zřízenec.

Nebyl dost rychlý

Podle soudce Sara svého syna týrala opakovaně, minimálně po dobu tří měsíců. „Bila jste svého syna kvůli vašemu nesmyslnému pocitu, že se nedokázal naučit pasáže (koránu) dost rychle," uvedl podle BBC soudce Wyn Williams.

Žena se původně k činu přiznala, ale pak přiznání vzala zpět s odůvodněním, že k tomu byla přinucena manželem a jeho příbuznými, na které pak dodatečně svalovala vinu. Dříve tvrdila, že ji k bití dítěte ponoukal ďábel, kvůli čemuž ji úřady poslaly na několikaměsíční hospitalizaci na psychiatrii.

Reklama

Výběr článků

Načítám