Hlavní obsah

Na Silvestra ukradli z pařížského obchodu Apple zboží za milión eur

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Ozbrojený gang vyloupil na Silvestra rok obchod společnosti Apple v centru Paříže poblíž Opery. Terčem loupeže se stal v 21 hodin večer, asi tři hodiny poté, co byl zavřen. Čtyři lupiči si odnesli zboží za milión eur, především iPhony, iPady a počítače iMac. Policisté hlídali v ulicích, kde hrozili gangy výtržníků zapalujících auta.

Foto: Profimedia.cz

Obchod Applu u pařížské Opery

Článek

Christophe Crépin z policejního oddělení Unsa potvrdil, že čtyři lupiči byli ozbrojení, maskovaní a akci si naplánovali: „Byli dobře připravení. Když většina policistů byla zaměstnána sledování Champs Elysées (kvůli novoročním oslavám), využili lupiči příležitosti.“

Foto: Profimedia.cz

Novináři ve vykradeném obchod Applu u pařížské Opery

Pod hrozbou použití zbraní si vynutili u ochranky otevření zadního vchodu.

Foto: Jean-marc Loos, Reuters

Hasič zasahuje u zapáleného auta ve Štrasburku.

Policisté byli na nový rok vytíženi, protože opět řádily gangy mladistvých, které zapalovaly auta. Ministr vnitra Manuel Valls v úterý uvedl, že bylo zapáleno 1193 aut, což je o něco více než před rokem. Kvůli nebezpečí výtržností bylo rozmístěno 53 000 policistů ve velkých městech, jako je právě Paříž, Marseille a Štrasburk. S výtržníky se policisté přímo střetli jen v posledním jmenovaném městě a v Mylhúzách.

Foto: Reuters

Vraky vypálených aut v oblasti Štrasburku.

Reklama

Výběr článků

Načítám