Hlavní obsah

Kapitán Schettino se soudí kvůli propuštění, nic prý neudělal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kapitán potopené výletní lodi Costa Concordia, na jejíž palubě letos počátkem roku zemřelo u italských břehů 32 lidí, se s bývalým zaměstnavatelem soudí kvůli propuštění. Kapitána společnost propustila kvůli zanedbání pracovních povinností, on však trvá na tom, že se ničeho nedopustil. Zároveň je vyšetřován policií, která jej podezírá ze zabití z nedbalosti.

Foto: Profimedia.cz

Kapitán Costy Concordie Francesco Schettino

Článek

Costa Concordia havarovala 13. ledna u toskánského ostrova Giglio v okamžiku, kdy měla na palubě 4200 lidí. Podle vyšetřovatelů nehodu zavinil právě Schettino riskantním manévrem v blízkosti pevniny, kapitán to ale popírá.

Foto: Profimedia.cz

Potopená Costa Concordia

Dvaapadesátiletý kapitán si je svou verzí událostí natolik jistý, že nyní dokonce zažaloval majitele lodi. U soudu v Janově dnes začal proces, v němž Schettino požaduje, aby výpověď z práce byla označena za neplatnou a aby mu bylo přiznáno odškodnění za dobu, kdy nedostával mzdu.

Foto: Novinky

Vyšetřování samotné havárie lodi ještě neskončilo, policie ale klade kapitánovi za vinu nejen zabití z nedbalosti, ale též předčasné opuštění plavidla.

Schettinovi hrozí až 15 let vězení. Soud s ním a s dalšími obžalovanými by měl začít nejdříve počátkem příštího roku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám