Hlavní obsah

V Bratislavě přistálo letadlo „na čumák“

– Bratislava • Aktualizováno
Právo, ivi (Bratislava)

Na bratislavském letišti Milana Rastislava Štefánika v pátek ráno havarovalo nákladní letadlo společnosti DHL. Stroji selhalo zajištění předního podvozku.

BEZ KOMENTÁŘE: Havarované letadlo v BratislavěVideo: TV Markíza

 
Článek

Airbus A300B4 skončil mimo přistávací dráhu takzvaně na čumáku. Kapitán letadla potvrdil, že před zahájením přistávacího manévru neměl žádné problémy a incident se stal až po dosednutí na dráhu. Stroj letěl z Německa a posádka vyvázla bez zranění.

Foto: TV Markíza

Havarovaný letoun

Poplach na letišti způsobila informace, že na palubě je radioaktivní látka. Mluvčí letiště Dana Madunická tyto informace popřela. „Informace o radioaktivním materiálu na palubě letadla se nezakládají na pravdě. Palivo z letadla neuniklo,“ uvedla.

Ministr vnitra Robert Kaliňák nicméně připustil, že mezi přepravovanými materiály na palubě letadla byly zdravotnické potřeby, které mají radioaktivní charakter. „Není však nijak zásadní. Žádné zvýšení záření mimo letadla zaznamenané nebylo,“ řekl ministr televizi TA3. Podle slovenských médií havarované letadlo převáželo zařízení, které se používá v rentgenech.

Foto: tvnoviny.sk

Letadlu selhal podvozek.

Na místě zasahovali dva hasičské vozy a záchranáři. Provoz letiště nebyl ohrožen.

Reklama

Výběr článků

Načítám