Hlavní obsah

Kázal vodu, a pil víno. Varšavský biskup se třemi promile narazil autem do lampy

Právo, Pavol Minárik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

Tři promile alkoholu v krvi zjistili policisté u 57letého Piotra Jareckého, varšavského pomocného biskupa, který v sobotu narazil svým osobním autem do sloupu osvětlení v centru hlavního města Polska. Ukázalo se tak, že i boží sluha může sejít na špatnou stezku, vzal si v pondělí vysokého katolického představitele na paškál polský deník Fakt. Biskup skončil na záchytce.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Do lampy na frekventované varšavské ulici narazil plnou rychlostí a je jen dílem štěstěny, že nikomu z kolemjdoucích ani sobě nezpůsobil vážné zranění,“ sdělil listu zdroj z policie.

Problém s opilým biskupem je o to větší, že se vracel ze setkání se středoškolskou mládeží, kterou v kázání upozorňoval na zhoubný vliv pití alkoholu.

Dopustil se hříchu obžerství

„Modlete se, aby vaše životy a životy vašich blízkých byly vždy střízlivé, neboť jen tak budete skutečně svobodnými lidmi,“ kázal kdysi biskup, jehož slova list Fakt připomněl.

Duchovní se přitom dopustil jednoho ze sedmi hlavních neboli smrtelných hříchů, a to nestřídmosti čili obžerství. Vzhledem k tomu, že mu policisté v sobotu ve 14 hodin naměřili tři promile alkoholu v krvi, o umírněném pití nemůže být v jeho případě řeč, zdůraznil Fakt.

V úřadě skončil

V pondělí se na internetové stránce varšavské diecéze objevilo biskupovo prohlášení: "Neměl jsem řídit auto pod vlivem alkoholu." Pomocný biskup se dále omluvil všem, koho svým činem pohoršil, a zejména věřícím.

Podle polských médií Jarecki složil funkci do rukou papeže Benedikta XIV.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám