Hlavní obsah

Matka se před šíleným řidičem v dodávce obětovala, aby zachránila děti

Právo, Novinky, sw, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cardiff

Jednu ženu zabil a dalších 13 lidí zranil řidič dodávky, který v pátek v ulicích velšského Cardiffu najížděl do chodců včetně dětí. Obětí je žena, která v inkriminovanou dobu vedla domů své dvě děti ze školy. Podle serveru Daily Telegraph svojí duchapřítomností děti zachránila a sama se obětovala. Jednatřicetiletého pachatele policie zadržela a obvinila ho z vraždy, uvedla stanice BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Řidič dodávky úmyslně najížděl do lidí, jednu ženu zabilVideo: Reuters

 
Článek

Pachatel během půl hodiny zaútočil na několika místech Cardiffu. Dvaatřicetiletá Karina Menziesová je jedinou obětí. Svědkové popsali, že své děti na poslední chvíli „odhodila“ z dráhy bílé dodávky, která se na ně čelně řítila.

„Křičela a vší silou je odhodila z cesty. Řidič je i tak srazil, ale jen do ní narazil čelně. Zachránila jim život,“ řekl ženin bratr Craig.

Řidič s dodávkou 13 lidí zranil. Dva z nich jsou v kritickém stavu. Zranění utrpěla také 22letá Anastasia Jonesová s dvouletou dcerkou Amelií, již vezla v kočárku. Celkem v nemocnici skončilo pět dětí.

Policie řidiče stále vyslýchá, je obviněn z vraždy. Jeho činu mohla předcházet domácí hádka, s dodávkou se zřejmě zaměřoval právě na matky s dětmi.

Reklama

Výběr článků

Načítám