Hlavní obsah

Muž v Manchesteru zastřelil dvě hlídkující policistky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manchester

Smrtí dvou neozbrojených policistek na hlídce skončil v úterý na předměstí anglického Manchesteru útok 29letého muže hledaného v souvislosti s dvěma případy vražd. Útočící Dale Cregan byl krátce po činu zadržen, informovala britská média.

Foto: Darren Staples, Reuters

Policisté na místě činu

Článek

„Na Manchester dnes dolehl temný stín. Jsme v myšlenkách s rodinami, přáteli a kolegy zabitých příslušnic. Uděláme všechno pro to, abychom je v příštích dnech a týdnech podpořili,“ uvedla policie v tiskovém prohlášení.

„Je to strašná připomínka rizik, kterým policisté denně čelí, aby zajistili naši bezpečnost,“ prohlásila ministryně vnitra Theresa May.

Televize SkyNews uvedla, že na místě padlo nejméně 13 výstřelů, a podle nepotvrzených zpráv explodoval také granát. Jedna policistka byla okamžitě mrtvá, druhá zemřela po převozu do nemocnice.

Není jasné, co útok vyvolalo, policie ale tvrdí, že strážkyně byly na rutinní obchůzce. Cregan mohl nabýt dojmu, že je mu policie na stopě. Vyšetřovatelé ho stíhali kvůli podezření ze dvou vražd z letošního roku.

Cregan byl krátce po činu zatčen přímo na policejní stanici.

Foto: Greater Manchester Police/Handout, Reuters

Útočník Dale Cregan

Reklama

Výběr článků

Načítám